Ahogyan nálunk is sok helyen megteremnek, a kimondottan jótékony hatásaikról elhíresült növények, úgy az Andok perui magaslatain is megtalálható egy retekre hasonlító gumós termény, ami számos előnnyel rendelkezik. A vadon élő évelő növény begyűjtést követően, szárításra kerül és megőrlés után maca por néven jut ki a polcokra, ahonnan pár ezer Forintért meg lehet vásárolni.
De miért éri meg ezt megvennünk? Rengeteg tápanyag található benne, ami kifejezetten jó hatással bír az emberi szervezetre. A maca por hasznosságát mi sem bizonyíthatná jobban, hogy az inkák már 2000 évvel ezelőtt is gyakran használták gyógyászati valamint táplálkozási célokra.
A test védelmi rendszerét ellátják a megfelelő vitaminokkal és nyomelemekkel, amelyeknek hatására nagyobb ellenállást tanúsíthatunk a betegségekkel szemben. A maca por csak egy a sok olyan természetes alapanyag közül, amit felhasználhatunk a mindennapokban azért, hogy megerősítsük testünket és élesítsük elménket, ezáltal még inkább megfelelhessünk a mindennapok kihívásainak.