Barnasör

A szeszesitalok közül a sör a világ egyik legrégebbi itala, ami jelenleg a legnépszerűbb és a legnagyobb mennyiségben fogyasztott. Talán nincs is a világnak olyan zsuga, ahol ne lehetne valamilyen sört kapni. Számos fajtája közül, a barnasör is sokak által kedvelt. Számos gabonából el lehet készíteni.

A búza, árpa, zab, rozs, de szinte bármilyen gabona alkalmas az előállításra, azonban mindegyik más ízt, árnyalatot és intenzitást ad neki. Természetesen, a legnagyobb mértékben a gabona pörkölése határozza meg a barnasör színét. Vagyis minél jobban megpörkölik a gabonát, annál sötétebb lesz a színe, de egyben az íze is megváltozik.

Míg a világos sör aromájában leginkább a komló dominál vagy a hozzáadott ízesítések, addig a barnasör aromája összetettebb, íze inkább édeskés, mint kesernyés, szinte karamellás vagy csokoládés. A barnasör fogyasztása fokozottan ajánlott, hiszen gyógyító hatása van a szervezetre, mivel jóval több antioxidánst tartalmaz, mint a világos rokona. Bátran kóstolja meg minden felnőtt!

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás