A búza egy olyan alapvető élelmiszer, vagyis inkább gabonafajta, mely minden háztartásban megtalálható őrlemény formájában. A bio tészta szintén búzalisztből készül, amelynek többféle változata ismert. Először is vannak gluténmentes lisztek, melyek az érzékenyek és a gluténallergiában szenvedők számára ideálisak. Másrészt vannak teljes kiőrlésű változatok. Ezekben a búza korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag. Az ízletes és egészséges lisztet bátran használhatja sütéshez és főzéshez egyaránt.
Amennyiben inkább a durumbúzából készült őrlemény mellett tenné le a voksát, illetve a belőle készült termékeket részesítené előnyben, akkor most figyeljen ide. A durumbúza a mediterrán területek kedvelt alapanyaga, melynek magja kissé sárgás színű és őrleménye tapintásra finomszemcsésnek mondható. A durumlisztből készült bio tészta képes nagyon jól kiegészíteni a diétát és a fogyókúrát is. A durumliszt magas fehérjetartalmú, illetve vitaminokban gazdag. Ez a fajta őrlemény kiváló palacsinták, piskóták és tésztafélék készítéséhez is.