A gyártási technológiák eltérőek lehetnek, még egy adott terméken belül is. Nem minden italt vagy ételt állítanak elő ugyanazon eljárás alapján. Végeredményében persze ugyanaz a termék születik, de mégis kicsit másképp. Az úgynevezett Méthode Traditionnelle eljárás a pezsgőgyártás egyik legfontosabb eleme.
A több száz éves hagyomány és rendszer máig meghatározó szerepet tölt be a legnemesebb nedű előállítása során. Az eljárás lényege, hogy a pezsgő alapanyagát eleve a leendő palackba öntik és nem kerül ki onnan, amíg a fogyasztók poharába nem öntik. A pezsgőgyártók jól tudják, hogy minőségi italt csak minőségi alapanyagból és professzionális, szigorú eljárások, ellenőrzött folyamatok révén lehet előállítani.
A Méthode Traditionnelle éppen ezt testesíti meg. A több hétig tartó érlelés folyamán, a palackokat folyamatosan ellenőrzik, forgatják és csak a szakavatott kollégák avatkozhatnak be bármelyik eljárásba. Ettől annyira precíz és minőségi a Méthode Traditionnelle eljárás használatával készül pezsgők összes fajtája!