Ön is járt már úgy, hogy egy üzlet lisztekkel teli polcnál hosszú percekig csak álldogált, hogy melyik változat mellett kellene döntenie? Sokakkal megesik, főleg a mai világban, ahol rengeteg liszt-érzékeny él, a választás nehézsége. A gluténmentes vagy a teljes kiőrlésű búzaliszt igazán egészséges és a fogyókúrában is tökéletesen megállják a helyüket. A számtalan lisztféle, amelyekkel a gyártók bombázzák a vásárlókat, ideális sütéshez és főzéshez egyaránt. Minden lisztfélének megvannak a saját jellemzői, illetve az is feltüntetésre kerül a csomagoláson, hogy milyen betegség esetén ajánlják.
Gondoljon itt a glutén-érzékenységre, ami napjainkban már szinte népbetegségnek számít, sajnos. Az emberi táplálkozásban a gabonafélék jelentős szerepet töltenek be, amelyek csoportjába sorolható a búza, az árpa, a rozs, a kukorica, a zab, a köles, a cirok, az amarant, a tönkölybúza és még lehetne folytatni a sort. De talán az előbb felsoroltak a legfontosabbak az étkezések során. A búzaliszt egy olyan őrlemény, amit a búzából nyernek, tapintása pedig nagyon lágy, szinte púderszerű.